Hallo ik ben Marleen en ik ben….
En door….
Tycho heeft een nieuwe baan en had vorige week zijn laatste dag op zijn oude werk. Hij wilde nog even laten weten wat ze gaan missen hihi. Ik maakte deze keer lemon bars en een brownie met pindakaas. Die lemon bars zijn echt vreselijk lekker. Qua suiker wel weer minder gedaan dan in het recept staat en dat mag nog wel wat minder. De brownies zijn lekker, maar ik denk dat ik ze te lang gebakken heb. Ze waren wat droog en dat in combinatie met (droge) pindakaas. Beetje jammer, maar ik ga het nog wel een keer proberen. Even goed op de oventijd en temperatuur letten.
En dan hadden we ook nog gewoon gegeten van de week. Allemaal al redelijk bekende dingen dus het enige wat ik met jullie wil delen is het volgende. Taco’s met chimichurri biefstuk. Ik houd niet zo van taco’s, dus heb ik gekozen voor de kleine tortilla’s (gordita’s). Jammie wat lekker!! Vooral die chimichurri saus is lekker
Taart, taart, taart en nog eens taart. Ik mocht er weer een heleboel maken voor mijn neefje. Hij wilde graag een Paw Patrol taart en had zelf een mooi voorbeeld uitgekozen. Geen chocolade in de vulling deze keer. Oke dat kan, meestal moet het met chocolade, maar nu met aardbei. Ik heb een lekkere aardbeien mousse gemaakt.
Witte chocolade en cheesecake gaan heel goed samen. Nu ben ik niet zo van de witte chocolade, maar in deze combinatie is het lekker. En het voordeel is dat je verder alle suiker wel kan weglaten. De chocola (of zoiets) is zoet zat. Dit is een witte chocolade cheesecake met frambozenswirl. De swirl is mooi gelukt en het is me nu ook gelukt om de cheesecake niet te laten barsten. En dat is dan echt een kwestie van geduld. Op een lage temperatuur lang bakken en dan in de oven laten afkoelen. En voila!
Iemand zei tegen me vorige week. “Ach ik haal altijd mijn taarten bij de Hema, daar hebben ze toch ook lekkere taarten.” Ja die taarten zijn wel lekker (ook niet allemaal), maar eigengemaakte taarten zijn toch echt wel 10 keer lekkerder. Ik blijf het de moeite waard vinden om mijn taarten zelf te bakken. Dan weet ik ook precies wat er allemaal in gaat en kan je de hoeveelheid suiker een beetje in de hand houden. En ziet het er niet geweldig uit zo uitgestald. Hier maak je mij heel erg blij mee.
Inmiddels zitten we in de Siberische winter en drinken we vodka om warm te blijven. Zondag was ik met een vriendin naar de Huishoudbeurs geweest. Dat was leuk! Lekker struinen, bij stands snuffelen en mensen kijken. Zo leuk! Ik wil volgend jaar weer. En de food en drinks afdeling is echt super. Van alles en nog wat proeven, gratis spulletjes en leuke aanbiedingen. Daar alleen al kan ik me een dag vermaken. Na een rondje gratis drankjes proeven, gaan we nog even wat eten op de pasar. Lekkere bami! Goede bodem om de toch naar huis te gaan ondernemen.
Nog een weekje dan…
Laten we dan nog maar een weekje pakken. Ik was een beetje vergeten om de blog te publiceren. Tja overkomt de beste.
Voor de verandering maak ik weer een keer een havermoutbroodje met rozijnen en speculaas kruiden. Jam jam!
Weer tijd voor een nieuw recept bladerdeeg taart met gegrilde bospeen. De bospeen lijkt een beetje zwart, maar dat valt wel mee hoor. En dit is een lekker recept.
Voor mijn schoonmoeder mocht ik ook weer een taartje maken. We hadden eigenlijk afgesproken dat ik een frambozen kwarksloffentaart zou maken. Ik was al enthousiast beginnen met de sloffenbodem bakken, maar op het moment dat ik het kwark gedeelte wilde gaan maken, zag ik dat ik nog maar twee blaadjes gelatine had. Dat ging ‘m niet worden (het was ook al vrijdag avond 21:30 uur ofzo). Dan maar improviseren. Ik had nog karamelsaus over van de andere taart, ik had slagroom. Dan wordt het een karamel slof. In de snoepbakken van de kinderen zaten nog wat fudge snoepjes van de carnaval, die heb ik kleine blokjes gesneden. Dit was een lekker taartje. Hoewel ik nog wel heel graag die frambozenkwarksloffentaart wil maken. Maar goed dat komt nog wel.
To cook or not to cook zo heet mijn lijstje van dingen die ik nog wil koken en bakken. Zo stonden daar nog loempia’s op. Dus zo gezegd zo gedaan, die ga ik maken. Loempia’s met alleen groente, lekker! Heel lekker. Die ga ik vaker maken. Ook een keer met kip, garnalen of ander vlees. Nu heb ik weer twee bakken in mijn vriezer staan. Nu met ongebakken loempia’s.
Pulled pork, pulled chicken het kan allemaal. Deze keer gingen we voor pulled chicken. Op een tortilla met koolsalade. De kip hebben we op de BBQ klaar gemaakt. Met een bierblikje in zijn gat en met een BBQ rub op z’n velletje. Ik heb eigenlijk twee recepten met elkaar gecombineerd. Slowcooker pulled chicken wraps met coleslaw en pulled chicken op de BBQ. Echt super lekker!
En dit is dan meteen de afsluiter van deze twee weken. Niet slecht toch.
De komende week heb ik het nog relatief rustig. Niet helemaal vol met oppaskindjes, geen nieuwe releases leren (alleen wat nieuwe BBBB oefeningen bedenken), geen verjaardagstaarten maken en geen gekke dingen (althans dat denk ik). Wat zal ik de komende week dan eens gaan bakken? Jullie ideeen?
Tot de volgende bekentenis!
Buikspek op de bbq? Is dat ook een soort van bakken?
Bestel maar!!