Bekentenis 28: lente komt u maar!

Hallo ik ben Marleen en ik ben verslaafd aan het delen van mijn passie


Officieel is de lente begonnen. Lekker! Ik vind de lente altijd iets magisch hebben. Alles wat begint te bloeien, de vogeltjes en natuurlijk wat meer zon en wat warmere temperaturen (althans dat hopen we). En laten we vooral hopen dat nu alle nare griepvirussen het land uit gaan. Hier heb ik tussen de spugende en spetter poepende kinderen gezeten. Bah bah!! 
Ondertussen ben ik bezig met het verder verspreiden van mijn passie. Koken en bakken! Sporten is ook mijn passie en elke week probeer ik weer mensen aan het steken met mijn sportpassie. Op dinsdagavond, woensdagochtend, vrijdagochtend en zaterdagochtend. Kom vooral een keer meedoen bij SHK! Maar weer even terug naar mijn andere passie: koken. Al een hele tijd geleden had ik mij aangemeld bij thuisafgehaald.nl. Ik was nog niet actief geweest, vooral ook omdat je zelf foto’s moet hebben van je maaltijden. Dat raden ze wel aan. Dat had ik natuurlijk nog niet. Tot nu! Dankzij dit blog. Foto’s van eten zijn bijna nog de enige foto’s die ik maak (sorry kids). Dus vorige week dacht ik: ‘Ik ga het gewoon weer oppakken en zie wel wat er gebeurt.’ Inmiddels hebben al een aantal mensen een maaltijd afgehaald. Ik vind het superleuk! Wil je nu ook een keer een van mijn maaltijden afhalen? Meld je aan bij thuisafgehaald.nl.  

A lot of pie

Het is al weer bijna 9 jaar geleden dat mijn passie voor het maken voor taarten begon. Tijd voor een collage (of 3). Hieronder zie je al mijn marsepein/ verjaardagstaarten van begin tot het eind. Ik.vind het vooral leuk om te zien wat het verschil is tussen het begin en nu. En ik wil er nog veel meer maken. Daar waar ik voorheen heel veel tijd nodig had voor zo’n taart, gaat het me nu steeds makkelijker af. 

Weer eens een nieuw recept geprobeerd. Ik merk dat als ik het druk heb dat ik dan minder zin heb om nieuwe dingen te proberen. Dan past dat niet erbij in mijn hoofd. Dat is ook niet erg, want ik ken genoeg heerlijke recepten. Maar goed iets nieuws op z’n tijd is wel erg leuk en lekker. Dit keer is het: zoete aardappel omelet met spinazie en feta. Lekker en goed vullend. Wel een uitdaging om goed uit de pan te krijgen. Het scheelt ook wel dat mijn hapjespan een beetje aan het einde van z’n latijn was. Anti aanbaklaag was ineens pro aanbakken geworden. Korte metten meegemaakt hoor. Pan in kliko en nieuwe pan besteld. 

Er lagen nog wat paprika’s op mijn groenteschaal, ik had nog kippendijen en mijn zelfgemaakte harissa moest echt op. Gebasseerd op de harissa kip van Jamie Oliver. Heel erg lekker! 

Miauw, miauw…lief poesje. Deze poezentaart was voor de dochter van de vriendin van de ex van mijn vriendin…snap je ‘m nog. Leuk om te maken zo’n taart. Gevuld met aardbeien mousse en botercrème. 

Zondagochtend begint goed. Redelijk snel nadat ik wakker geworden ben, begin ik met boeuf bourguignon. In de familie app stuur ik onderstaande foto met de tekst: “Er is toch niks zo fijn om ’s ochtends je bed uit te stappen, een pan op het vuur te zetten en te beginnen met koken.” Waarop mijn tante antwoord: “Ik moet het eerste deel nog fijn vinden, het uit je bed komen.” Hihi. 

Ook heb ik weer een taart gemaakt voor een van oppaskindjes. Met een chocolade binnenkant. Chocolade biscuit, een verrukkelijke chocolade mousse en chocolade botercreme. Makkelijke mousse ook trouwens. Met marshmallows. Ik had verwacht dat de mousse heel zoet zou zijn, maar dat was niet zo. 

Ik had wederom een gevalletje ‘ik heb nog wat liggen wat zullen er eens van maken’. Courgette brood met geitenkaas werd het. Gebaseerd op dit recept. Ik heb het met boekweitmeel gemaakt en ik heb er nog wat karnemelk bij gegooid, omdat het heel droog was. Heerlijke hartig broodje!

Pizza tijd….zalig die vispizza. 

We eat bugs, you too? Wij wel hoor. Lekker! Ik had op de huishoudbeurs een zakje smokey BBQ meelwormen mee genomen en sprinkhanen. Tycho wil graag nog een keer sprinkhanen frituren. Nu heb ik de meelwormen in de salade gedaan.  

Pasta is altijd lekker. Deze keer weer de tagliatelle met geroosterde paprikasaus

Een lekker broodje is altijd fijn. Dit broodje is dan ook erg lekker. Vietnamees pistoletjes (bahn mi). Wel voldoende sambal en koriander erop doen. 

Eveline is dol op donuts, dus die gingen we maken. En vooral ook opeten. 

Paaslunch met de schoonfamilie. Wat gezellig was dat! En lekker. Ik had paasbrood gemaakt, croissants, scones, zalmspread en eiersalade gemaakt. Het was zo lekker allemaal. 

Op tweede paasdag gingen we naar mijn broer, schoonzus en nichtje. Klein presentje meegenomen voor ze. 

Met Pasen eet je lam. Althans dat zegt mijn broer. Hihi hij wilde gewoon graag een lamsbout op de bbq doen. Wij vonden het ook echt niet erg hoor. Heerlijke lamsgyros gegeten.

En ik mocht een lekker toetje maken. Dat doe ik natuurlijk met plezier. Ik heb het toetje gemaakt dat ik laatst ook had gemaakt. Alleen nu met aardbeien in plaats van frambozen. Een soort tiramisu alleen met speculoos en geen lange vingers en kwark in plaats van slagroom. Mmmmmmmm die was zo lekker!!!!


Nu gaat het komend weekend echt gebeuren he. Lente temperaturen. Oh wat fijn!!! Lekker naar buiten, de tuin in, bbquen (oh nee wacht dat doen we het hele jaar door al) en genieten (doen we ook het hele jaar door). 

Tot de volgende bekentenis! 


Eén antwoord op “Bekentenis 28: lente komt u maar!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *