Chocolade bananen cake

Ik houd heel erg van bananenbrood en zodra de bananen hier bruin beginnen te kleuren, ben ik over the moon blij. Dan kunnen we weer bijna bananenbrood maken, want het liefst heb ik de bananen echt super super rijp. Dan zijn ze ideaal voor in de bananenbrood of havermoutmuffins.

Ingredienten:

  • 2 of 3 rijpe bananen (beetje afhankelijk van de grote)
  • 60 gram dadels
  • 150 gram havermout
  • 3 eieren
  • 50 ml melk
  • 2 tl bakpoeder
  • 30 gram cacaopoeder
  • 50 gram PURE chocolade

Optioneel:

  • gemengde noten
  • kokosrasp

Bereidingswijze:

Doe de dadels in een bakje met warm water om te weken. Vet ondertussen het bakblik in en doe er een bakpapiertje in. Doe de havermout in de keukenmachine en maal de havermout fijn tot meel.

Gooi dan de bananen, de eieren, de melk, het bakpoeder, de cacao en de kokossnippers er bij en mix tot een glad geheel. En als de dadels geweekt zijn dan kan je die er ook bij gooien. Even kijken of het beslag vloeibaar genoeg is (zo niet kan je er altijd nog wat melk bij gooien).

Dan snijd je de chocolade nog even in kleine stukje en doe je die ook door je beslag. Nog even doorroeren en natuurlijk even proeven (kijk wel uit met rauwe eieren). En dan mag het beslag in de cakevorm.

Mmmm so much goodness

Als het goed is heb je de oven al voorverwarmd op 180 graden. Zo niet doe dat dan even en neem er een kopje koffie of thee bij. Als de oven warm is, gaat de cakevorm de oven in (midden van de oven op het rooster enzo). Na ongeveer 45 – 50 minuten zal de cake wel gaar zijn. Je kan even prikken met een sat├ęprikker ofzo, maar het nadeel met stukjes chocolade erin (en meteen ook het voordeel) is dat het wat vloeibaar is. Dus je prikker zal er wat viezig uit komen.

Extra tips:

  • Bewaren in een aluminiumfolie, dan kan je de bananenbrood best een paar dagen bewaren. Maar hier is het meestal niet langer dan 3 dagen….dan is ie op.
  • Je kan ook plakjes snijden en die plakjes in diepvrieszakjes in de vriezer stoppen, dan haal je gewoon per dag er een plakje uit (is wel zo veilig).
  • Je kan dit recept prima aanpassen naar wat jij lekker vindt. Zo kan je ook amandel meel of speltmeel of volkoren meel gebruiken. Kijk dan vooral even naar hoeveel melk je moet toevoegen (sommige meelsoorten nemen meer vocht op dan andere, havermout neemt vaak wel veel vocht op).

Enjoy!!

Liefs Marleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *