Granola repen

Op het moment dat ik dit schrijf zitten we midden in de Corona pandemie. Veel mensen werken niet of thuis, de kinderen zijn thuis en krijgen thuis onderwijs (pfffff als juf je eigen kinderen lesgeven is niet makkelijk). Hoe bizar is dit! Alsof we in een film zitten of in een droom leven. Ik denk dat we elk moment wakker kunnen worden en dat dan alles weer normaal is. Maar goed we proberen er het beste van te maken. Gelukkig is het mooi weer dus we kunnen lekker wandelen. Ik probeer nog een beetje te werken. Ik neem video’s op en ben vanmorgen live gegaan via Facebook. Zo dat was zenuwslopend en spannend! Een hele ervaring.

Ik probeer nog steeds erg op te letten met eten. Gezond en lekker eten, blijf ik belangrijk vinden. Net als structuur en regelmaat en voldoende slapen. Zo houd ik wel van een lekkere voedzame snack. Iets met lekker veel vezels en met een deel van je dagelijkse portie nootjes. Ik maak dan ook af en toe bananenbrood of havermout muffins (oeh daar moet ik ook eens een recept van posten) of havermoutkoekjes. En nu had ik al wel eens granola repen gemaakt en die vind ik altijd heerlijk. Dus ik dacht ik heb wel even tijd (dat hebben wel meer mensen) en alle ingrediënten, dus hoppa lekkere granola repen zijn geboren.

Ingrediënten:

  • 100 gram havermout
  • 100 gram gemengde noten
  • 30 gram zonnebloempitten en pompoenpitten
  • 150 gram dadels
  • 50 gram pindakaas
  • 2 tl kaneel
  • beetje water

Bereidingswijze:

Week de dadels eerst even in een bakje met water. Dan worden de dadels een beetje zachter. Doe de havermout, noten, de pitten en het kaneel in een keukenmachine. Maal alles fijn. Doe dan de dadels en de pindakaas in de keukenmachine en draai alles door elkaar. Dan wordt het een plakkerig geheel. Ik heb nog wat water (weekvocht van de dadels) bij het prutje gedaan zodat het wat beter bindt. Even bakblik invetten en bakpapier erin doen. Dan stort je het prutje in het bakblik en dan is dit eigenlijk het lastigste werk. Je moet er namelijk voor zorgen dat je het prutje heel goed aandrukt. Ik heb het gedaan met de achterkant van een lepel en die lepel maakte ik elke keer even nat. Dan kan je goed aanduwen. Nu alleen nog even de koelkast om goed aan te laten stijven.

Als ze dan even in de koelkast hebben gestaan, dan kan je de repen gaan snijden. Wel voorzichtig doen hè, want ze kunnen snel afbrokkelen. En nog iets: NIET ALLES IN EEN KEER OPETEN!! Zo lekker dit.

Veel plezier met het maken en met het opeten!

Liefs Marleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *