Havermout cappuccino

Ik ben dol op cappuccino. Daar kan je met bijna waker voor maken midden in de nacht. Bijna hè…niet echt doen. Maar dan wel een echte lekkere cappuccino. Met lekker espresso en goede zachte melkschuim. Sinds vorig jaar hebben we een nieuw koffiezetapparaat. Een echt Italiaanse espresso machine. Waarbij je echt al het werk zelf moet doen. Koffiebonen malen, glad strijken, aan tampen, koffiekopje voorverwarmd klaar hebben staan, dan filterhouder in het apparaat hangen en meteen de machine starten. De tijd dat de filterhouder in het apparaat hangt en je begint met koffiezetten (want zodra er water bij de bonen komt begint het koffiezet proces) mag maar 25 seconden duren en dan moet in je in een kopje 30 ml koffie hebben. Die 25 seconden is de tijd om de koffie met de goede smaak te krijgen. De zurigheid, de zoetheid en de bitterheid van de koffieboon precies in balans. Dit was in het begin heel wat uitproberen en veel van de koffie belandde in de wasbak of de prullenbak. En elke keer als we andere koffiebonen hadden, dan moesten we alles weer opnieuw afstellen. Je moet er wat voor over hebben.

Ik vind het leuk en lekker om cappuccino te maken. En daar ben ik al flink mee aan het oefenen geweest. Zo gaaf om dan een hartje in je cappuccino te maken!

Dat was even wat extra info, maar nu weer terug naar wat ik wilde gaan delen. Lang lang geleden (nou ja eigenlijk 2018) tagde een schoonzusje mij in een bericht op Facebook met een recept voor havercinno (havermout met cappuccino). We vonden dit allebei meteen een hele lekkere manier om en koffie te drinken en wat vezels binnen te krijgen. Ik heb ‘m vaak gemaakt, maar de laatste tijd was het weer een beetje weggezakt. Totdat ik laatst weer een keer door oude foto’s heen scrollde en dacht: oh ja lekker, dat moet ik weer eens maken. Inmiddels een klein beetje aangepast in recept. In de loop der jaren leer je weer nieuwe dingen he.

Ingredienten:

  • 250 ml melk (gewone of plantaardig)
  • 20 gram havermout
  • kaneel
  • Flavdrops vanille of honing of maple syrup
  • kopje koffie
  • pan
  • groot glas of mok

Bereidingswijze:

Doe ongeveer 100 ml melk in een pannetje met de havermout. Doe de kaneel erbij en kook de havermout pap.

Maak ondertussen een kopje koffie en schuim de melk op. De koffie maken en de melk op schuimen kan op verschillende manieren natuurlijk. Zo ziet dat er bij mij uit!

Doe dan als eerste de havermoutpap in een groot glas, giet de koffie erbij en dan als laatste de opgeschuimde melk. Doe er een lepel bij om de pap te kunnen eten en geniet!

Veel plezier met maken!

Liefs Marleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *