Havermout muffins

In deze tijd dat de kinderen meer thuis zijn, lukt het me maar niet om die bananen rijp te laten worden. De kids hebben de bananen elke keer alweer op voor ik er iets mee kan bakken. Nu waren we laatst in de Jumbo om even een boodschap te doen en bij de Jumbo gaven ze rijpe bananen gratis weg. Ik dacht meteen YES dan kan ik havermout muffins maken. Dus we namen een trosje bananen mee en ik was als een kind zo blij.

Ingrediënten:

  • 150 gram havermout
  • 3 bananen
  • 2 eieren
  • 100 ml melk (plantaardig of gewoon)
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 50 gram noten
  • handvol rozijnen
  • twee dadels

Wat ik verder erg handig vind om te gebruiken bij het maken van havermoutmuffins? Een muffin bakvorm en siliconen muffinvormpjes.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal de havermout fijn in de keukenmachine. Doe de bananen, de eieren, de melk (ik doe niet altijd meteen alles er in), het kaneel en het bakpoeder erbij. Even lekker laten ronddraaien totdat het een smeuïg geheel is. Is het nog niet smeuïg genoeg? Doe er dan nog wat melk bij. Het beslag moet er ongeveer zo uitzien.

Doe dan de rozijnen, fijngehakte noten (ik heb wat walnoten apart gehouden) en de in stukje gesneden dadels in het beslag en roer even door. Dan kan je de muffinvormpjes gaan vullen tot een klein stukje onder de rand. Ik heb in totaal 15 vormpjes kunnen vullen. De achtergehouden walnoten en een paar verdwaalde pecannoten leg ik boven op de muffins en dan schuif ik ze de oven in.

Na die 25 minuten haal ik ze uit de oven en laat ik de muffins afkoelen. Als ze helemaal afgekoeld zijn dan kan je ze oppeuzelen (hoewel ze iets warm ook lekker zijn). Ik doe de muffins altijd met twee tegelijk in een zakje en dan gaan ze de vriezer in. Dan is de kans minder groot dat je ze allemaal achter elkaar opeet ;-).

Heel veel bakplezier!

Liefs Marleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *