Bekentenis 30: Kingsday

Hallo ik ben Marleen en ik ben bakverslaafd 

Eind april, Koningsdag net achter de rug. Wat was dat weer leuk. Op de rommelmarkt staan. Dingen verkopen, veel mensen zien en spreken, veel gezelligheid. Vorig jaar hebben we het voor het eerst gedaan. Ik was verbaasd over wat we allemaal verkochten. En wat de opbrengst uiteindelijk was. Dit jaar had ik er weer helemaal zin in. En ook dit jaar weer veel dingen verkocht. Best goede opbrengst en weer een heleboel spullen weg. Ook wel het een en ander weggegooid aan het einde van de dag. Heerlijk! 

Veel groente en bbquen

“He” zegt mijn moeder, “eet jij koolhydraatarm?” toen ze me de bloemkool couscous zag maken. Nee ik eet op zich niet koolhydraatarm. Maar ik vind het wel fijn om flink wat groente te eten. En dat is met dit recept ook geen straf. Pittige gehaktballetjes met bloemkoolcouscous. Heel erg lekker!
Ook zoete aardappel is favoriet bij mij. Lekker, veel groente en heel erg lekker! Dit recept hebben we bij mijn schoonzus en zwager afgekeken. Gehaktschotel met een dakje van zoete aardappel. Met als extra toevoeging een knoflook teentje.  
Thee, tea time, always. Ik ben dol op thee. Groene thee, rooibos, kruiden thee, munt thee….mmmm heerlijk. Nog een die ik van mijn schoonzus heb gejat (beter goed gejat dan slecht bedacht he) verse thee met kaneel, steranijs, gember en sinaasappel. Zielig he mijn kapotte theepot of eigenlijk heeft ie nu wel meer karakter.

Een recept die ik heb geproefd toen ik op de huishoudbeurs ben geweest. Pasta met gegrilde groente en kaassaus. Van Eru….dus ja er zitten pakjes van de Eru smeerkaas in. Het is een lekkere pasta!

Al een tijdje wilde ik een curry maken. Soms komt het er weken niet van. Deze week wel.Deze Kipcurry met paksoi en zoete aardappel was de basis. Een beetje aangepast, omdat ik uitschoot met de kip en de kokosmelk. Het was uiteindelijk een heerlijk maaltje. 

Ik mocht weer wat taarten maken. Joepie altijd leuk! Het voor de verjaardag van mijn achterneefje en nicht. Mijn achterneefje wilde kwarktaart, maar mijn nicht en achternichtje iets met chocolade. Chocolade fudge taart en de frambozen-kwark sloffentaart. 
Tycho heeft een nieuw speeltje voor zijn bbq. Een spit die rond draait. Die wil hij graag uitproberen. Nou geen probleem, maak maar een lekker kippetje. Die zondag had ik de eerste opleidingsdag van Bodystep. Maak maar wat lekkers, ik heb ’s avonds wel honger. En het was erg lekker!!!
Lekker weer een gerechtje met vis. Couscous met makreelfilet. Jum, jum, jum, wat lekker! Met bloemkool uit de oven erbij. Heel smaakvol en lekker veel groente.
Mexicaans met Hollandse boerenkool….huh? Echt? Ja echt. Huevos rancheros met boerenkool en pompoen. Huevos rancheros is eigenlijk een ontbijt in Mexico. Een goed stevig ontbijt moet ik zeggen. Veel heel veel is het ook. Dus dit is de tweede dag dat we het eten. De eerste dag vergat ik een foto te maken.  
Na een dag hard werken tijdens de opleiding van Bodystep staat het eten klaar. En wat voor eten. Een broodje pulled pork. Te verschrikkelijk lekker!!! Tycho had een heerlijke witte koolsalade gemaakt en samen met wat augurk en de ingemaakte rode ui (Smokey Goodness). Ik heb echt heerlijk gegeten.  

Een goede curry is altijd lekker. Met vlees, vis of zelfs alleen met groente. Ik vind het prima. Die lekker kruiden in combinatie met kokosmelk. Mmmm te lekker. Deze keer eentje die ik al kende. Indiase curry met zalm en spinazie en kikkererwten

Asperges, asperges, asperges….ze zijn zo lekker. Van de week weer een keer een aspergetaart gemaakt (helaas foto vergeten). Die was erg lekker. En super simpel om te maken. En zaterdag kwamen we bij de appelboer in Helmond. Daar hadden ze ook asperges liggen. Geschild en al. Die kon ik niet laten liggen. Onderweg naar huis even gegoogeld. En toen kwam ik dit recept tegen. Aspergeschotel met ham en kaas. Daar heb ik alles wel voor in huis. En dat was geen straf. Heel lekker. 
Spareribs…spareribs…oh wat zijn jullie toch lekker. 

Volgende week vakantie voor de kinderen en die week erna ook voor Tycho en mij. We gaan een week naar Frankrijk met een gehuurde camper. Super leuk! We hebben er erg veel zin in. 

Tot de volgende bekentenis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *