Let’s go banana’s

Zodra ik hele rijpe bananen zie ergens, dan word ik altijd helemaal blij. JA ik weet het iedere gek zijn gebrek. Maar als ik rijpe bananen zie, dan zie ik meteen bananenbrood of havermoutmuffins of bananenpannenkoekjes….mmmmmmm. Bij mij is het meestal de uitdaging om ze rijp te laten worden, want meestal zijn ze voor die tijd al op :-(.

Maar het is me weer een keer gelukt! Dus kan ik aan jullie mijn recept voor bananenbrood delen.

Ingredi├źnten:

  • 150 gram havermout
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • scheutje melk
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 peer
  • 40 gram rozijnen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in en doe er een vel bakpapier in. Maal de havermout fijn in de keukenmachine. Dan doe je de bananen, eieren, de melk, de kaneel en de bakpoeder in de keukenmachine en mix je alle nog even goed door. Schil de peer en snijd in kleine stukjes. Voeg de stukje peer en de rozijnen toe aan het beslag. Even doorroeren en dan giet je het beslag in het cakeblik.

Doe het bakblik in de oven en bak 45 minuten op 180 graden. Geniet ondertussen van de heerlijke geuren die uit je oven komen. Haal het brood uit de oven en haal voorzichtig uit het bakblik. Even laten afkoelen op een rooster (dit is het moeilijkste stuk) en dan lekker op eten.

Variaties op dit recept zijn ook altijd mogelijk. Met appel, met noten, pitten en zaden, met dadels of ander gedroogd fruit. De keuze is reuze!! Ook kan je de havermout vervangen door gewoon meel (wel volkoren dan).

Laat je het me weten als je dit recept een keer gaat uitproberen!

Liefs Marleen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *