Havermoutkoekjes met pindakaas en dadel

Gisteren had ik zo’n lekkere bakdag. Ineens had ik er zin in en had ik ook inspriratie. Ik dacht: als ik nu eens alle lekkere dingen die ik ken bij elkaar gooi en er een koekje van maak. Bij sommige mensen wordt het dan een frikandel speciaal, pizza en ijs koekje. Lijkt me erg vies trouwens. Maar ok….ieder zijn ding he. Terug naar mijn koekje. Ik houd van havermout (ja echt!!), pindakaas (true addict), dadel en kaneel. Laten we daar nou eens een koekje van maken. Dat moet vast kunnen.

Ingredi├źnten:

  • 150 gram havermout
  • 100 gram dadels
  • 1 ei
  • 40 gram pindakaas
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • scheutje water

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de dadels, het ei, de pindakaas, de kaneel en het bakpoeder in de keukenmachine. Even laten draaien totdat de dadels klein zijn geworden. Voeg het dadelmengsel toe aan de havermout en kneed tot een bal. In deze fase misschien even een beetje water toevoegen om het goed te laten plakken. Dan draai je rondjes van het deeg en druk je ze plat. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de havermoutkoekjes daar op.

Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes eerst 10 minuten. Draai ze daarna even om om en bak nog ongeveer 5 minuten. Kijk een beetje naar het koekje en naar waar jij van houdt. Wat langer dan wordt het koekje wat knapperiger. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Zo lekker! Havermout is gewoon fantastisch! En pindakaas en dadels ook!!!! Laat je het me weten als je de koekjes hebt gemaakt.

Liefs Marleen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *