Relaxmomentje

Writersblock….dat heb je als je tijdelijk geen inspiratie hebt om iets te schrijven. Je krijgt gewoon even niks op papier. Ik heb er ook een beetje last van. Hoe het komt? Misschien druk met andere dingen. Maar dat heb ik wel vaker gehad en dan lukte het me ook nog om mijn blog te schrijven. Het is denk ik meer een gevalletje te weinig inspiratie en de lat (iets) te hoog leggen. Alsof ik altijd een top stuk moet plaatsen. Ik ben even terug gegaan naar waarom ik een blog heb. Ik wil graag dingen met jullie delen. En eigenlijk maakt het niet zo veel uit wat dat is. Denk ik dan. Iets wat me bezig houdt of iets wat ik meegemaakt het of misschien wel gewoon een dagje uit mijn leven. Hopelijk lukt het me dan om de lat wat lager te houden en wat vaker een blog te posten. We zullen zien!

Dagje sauna

Deze keer neem ik je mee in een dagje naar de sauna. Iets wat ik graag doe. Ofwel samen met een vriendin of met Tycho. We proberen vaak wel zo voordelig mogelijk een kaartje te scoren. soms hebben we vrijkaartjes, soms een sauna cadeaubon. Deze keer heb ik de kaartjes via de actie van de Etos. €9,95 voor een kaartje. Zonder reserveringskosten! Dat is niet slecht. En dan is het ook altijd even zoeken naar een moment dat we kunnen gaan. Tycho en ik wilden namelijk weer een keer met z’n tweeën. En dan moeten we op zoek naar oppas en dat is lastig als opa en oma 8 weken in Spanje zitten. Nu konden de kids ook wel naar mijn broer en schoonzus. Maar ja de weekenden zitten al zo snel vol met allerlei verplichtingen. Dus we hebben een paar weken terug 17 november vast gezet in de agenda. Opa en oma weer terug. Anders nog mijn broer achter de hand. En in het ergste geval kunnen de kids wel alleen thuis blijven. Ze redden zich al goed alleen.

Zondag 17 november: de dag van de sauna. Ik heb die nacht heerlijk geslapen en kon zelfs een beetje uitslapen tot 9.00 uur. Heerlijk! We pakken onze spullen. Oftewel twee grote handdoeken, slippers, badjassen, kleine handdoeken, shampoo e.d. Dat past natuurlijk niet allemaal in een weekendtas. Vooral omdat de badjas van Tycho enorm is. De kinderen zorgen ook dat ze alle spullen hebben en we gaan onderweg naar Zutphen. Daar drinken we even een kopje koffie en vertrekken snel naar Emst. We gaan weer naar de Veluwse bron. We vinden het allebei een fijne sauna. Groot, maar niet te groot. En ze hebben een aantal hele fijne sauna’s.

Het is redelijk druk. We moeten al meteen bij de tweede parkeerplaats parkeren. Bij binnenkomst aansluiten in de rij. Ik ga even snel naar de w.c. en als ik terugkom is Tycho al klaar met inchecken. Op naar de kleedkamer. Kijken of we alles in een kluisje kunnen krijgen. Het is altijd even een klein drempeltje over in de kleedkamer. Daar lopen veel mensen nog gekleed rond en als ik met dan uitkleedt voel ik me wel even extra naakt. Maar ach iedereen doet het dus gewoon uitkleden en badjas aan. We moeten een beetje aanduwen om het kluisje dicht te krijgen. Twee tassen, twee jassen en twee paar schoenen is ook wel veel voor zo’n kluisje. Tycho doet het bandje om zijn pols. We vullen de flesjes water en we gaan op pad naar het kruidenbad. Meestal beginnen we wel met een plons in het zwembad of het kruidenbad. Even om rustig te acclimatiseren. We springen onder de douche en lopen het kruidenbad in. In de ruimte van het kruidenbad wordt vaak een beetje gepraat en dat vind ik prima. Maar het was nu echt lawaaierig daar binnen, beetje jammer. Er waren nog net geen schreeuwende kinderen. Ondanks het lawaai was het toch wel lekker in zo’n warm kruidenbadje.

Even douchen en dan kijken we of we even kunnen scrubben. Het is er wel een beetje druk maar na even wachten kunnen we ons lekker scrubben met heerlijk ruikend scrubzout. Wel even een tip voor mensen die dit nog nooit gedaan hebben. Doe dit niet als je jezelf die dag geschoren hebt!! Dat doet zeer namelijk. Hihi…maar ik houd daar altijd rekening mee. Dus geen last ervan. Ook weer even afdouchen en dan gaan we op zoek naar een fijne sauna om te starten.

Kruidenbad

We lopen naar buiten. De Veluwse bron heeft een heel mooi buiten terrein met een heel aantal sauna’s, zwembad, zoutbad, loungebedjes en jacuzi’s. We kiezen voor de luisterboek sauna. Niet druk en niet te warm 70 graden. En op zich zo luisteren naar een een luisterboek is best fijn in een sauna. Dan kan je je daar even helemaal op richten. Het was een goed begin!

Een deel van het buitenterrein

Omdat de innerlijke mens ook verzorgd wil worden gaan we even wat eten. We willen eigenlijk naar ’t Strandhuys, want dat is wat kleiner en knusser dan in het hoofdgebouw. Dus we lopen die kant op. De kou is lekker als je net de sauna uitkomt, maar je koelt wel snel af. Dus snel doorlopen maar helaas, ’t Strandhuys is gesloten. Dan toch naar het hoofdgebouw. Het is even zoeken naar een tafeltje, maar dan kunnen we snel bestellen. We kiezen allebei een salade. Lekker licht want een te volle buik in de sauna is ook niet fijn. De salades zijn heerlijk! We bestellen allebei nog een kopje koffie, maar dat ging niet helemaal gesmeerd. Het duurde even voordat we de koffie kregen en de koffie was niet meer overdreven warm.

Met een vol buikje gaan we verder. Naar de wild observatie sauna. Het is druk in de sauna, maar gelukkig gaan er net twee mensen weg. We wachten tot we de badjassen op kunnen hangen en ik vraag gekscherend of ze onze plekjes warm gehouden hebben. Lekkere sauna dit. Je kan naar buiten kijken en ziet af en toe dappere mensen die het meertje in gaan om af te koelen. Het ziet er heel koud uit.

Je kan in de sauna vaak wel een timer (zandloper) zetten zodat je weet dat je er ongeveer een kwartiertje in zit. Maar als je goed naar je lichaam luistert voel je het ook wel. Dan weet je dat het genoeg is en ga je er uit. En de ene keer kan je het langer volhouden dan de andere keer. Deze sauna was volgens mijn 80 graden. Als het genoeg is gaan we eruit en koelen we even rustig af buiten. Gaat best snel. Ik durf het ook even niet aan om onder een hele koude douche te staan, dus we pakken de warme. Daarna gaan we in het zwembad. Maar dat vind ik best koud. Snel er weer uit en op naar een warme sauna.

Zwembad met uitzicht op het meertje

We lopen nog even een rondje en dan gaan naar de zoutsteensauna. Dat vind ik altijd een heerlijke sauna. Het is een mooie ruimte, fijne temperatuur en het rook er vandaag ook erg lekker. Het was er ook rustig dus kon ik lekker lang uit liggen. Heerlijk! Na deze sauna ga ik heldhaftig het dompel bad in. Snel er in en snel er weer uit. Ik damp helemaal en krijg rode plekken. Het is heerlijk!

We blijven in het thema zout want we gaan in het zout bad. Heel fijn om daar even in te drijven. Je moet geen wondjes hebben of nog een geïrriteerde huid van het scheren en scrubben, want dan pikt het wel . Lekker een beetje drijven en zorgen dat je niet tegen mensen aan botst. Het leuke is dat je altijd van allerlei delen van gesprekken opvangt van mensen.

Dan zijn we er klaar voor! Voor de warmste sauna: de houtgestookte. Die is ook zo lekker. Maar wel heel heel heel erg warm. Het is ook in deze sauna niet druk. We kunnen lekker liggen. Tycho blijft trouwens zitten, want hij heeft een beetje last van zijn heup. Hij leeft op de Ibuprofen om de pijn een beetje te drukken. Maar goed weer terug naar de sauna. Heel warm dus en als we er net liggen komt een sauna medewerker hout op het vuur gooien. Het lijkt ook wel of het daarna nog warmer wordt. Je voelt het in je neus, zo warm is het. Dus even lekker liggen en heel hard zweten. Dan rustig omhoog om even te zitten en een verdieping lager te gaan. Tja warme lucht stijgt op he. Als we er uit gaan, gaan we allebei even in het dompelbad. En daarna liggen we even op een ligbedje, maar dat koelt wel snel af.

Het zoutbad en de houtgestookte sauna

We willen ook nog wel graag even de jacuzzi. Dus we gaan even kijken of er ergens plek is. Als haringen in een tonnetje bij sommige jacuzzi’s. Daar hebben we geen zin in. Even doorlopen dan maar en dan zien we net mensen eruit stappen. Mooi, er stappen ook wel weer twee mensen in, maar met z’n vieren is het prima te doen. De temperatuur is lekker en de bubbels gaan lekker hard.

De tijd is voorbij gevlogen en het loopt al tegen vier uur in de middag. We willen eigenlijk nog wel in een van de opgietsauna’s, maar dan zonder de opgieting. Daar hebben we het helemaal luxe, want er zit nog niemand in. Er was namelijk net een opgieting geweest. We hebben dat nog nooit gedaan, omdat het vaak druk is en je er een bepaalde tijd moet zijn. Misschien ooit nog. We konden dus een plekje uitzoeken. Ook dit is een mooie sauna. Ruim met een glaswand met uitzicht op het meertje. De geur is ook heel fijn. We genieten nog even van deze sauna en dan gaan we richting douches. Nadat we onder de koude douche hebben gestaan.

We gaan weer even naar het gedeelte van het kruidenbad en de scrub. Daar heb je lekkere shampoos en conditioners. Het is er alleen ook wel druk, dus even rustig douchen zit er niet in. Ach geeft niks we wisselen af met een andere stelletje en we worden lekker schoon. Dan gaan we terug naar de kleedkamers. Altijd jammer om weer te gaan en je weer aan te kleden. Zo lekker naakt en in een badjas lopen is heerlijk. Het viel me wel op dat er best een aantal mensen waren die er meer moeite mee hadden met bloot zijn. Dames die met handdoekjes om de sauna in en uit gingen. Of een dame die haar borsten met haar handen bleef bedekken. Je moet natuurlijk we altijd een drempel over in de sauna, maar iedereen loopt daar naakt en niemand let er op hoe je uit ziet.

NOg helemaal nagloeiend en met een superzacht huidje rekenen we af en gaan we op naar Zutphen. Ik app mijn moeder en zeg dat we er aan komen. En of we nog wat te eten moeten halen. Niet nodig! Ze heeft het eten al klaar staan. Dat is helemaal top! Super luxe dag vandaag!

Van dit soort dagen genieten we allebei enorm. Even lekker tijd voor elkaar en om te ontspannen en relaxen. Ik voel me na zo’n dag altijd heerlijk schoon en ontspannen. En opgeladen. Ik kan er dan weer even tegen aan.

Liefs Marleen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *