Law of attraction

Ken je dat gevoel dat je in een lekkere, positieve flow zit? Je hebt energie, doet de dingen met plezier en dan komen er ineens allemaal andere leuke dingen op je pad. Alsof het ineens allemaal aan komt waaien, alsof je het naar je toe trekt. Ik heb dit al meerdere malen in mijn leven meegemaakt.
Een voorbeeld van niet zo lang geleden: ik was twee dagen op de leefstijlcoach opleiding geweest. Tijdens die cursus hebben we gekeken naar wat we willen bereiken in het komende jaar en de komende vijf jaar. Daar hebben we oefeningen mee gedaan. Doelen stellen en visualiseren hoe dat er dan uit moet zien. Mijn doel: ik wil over 5 jaar een personal training studio. Ik heb echt gevoeld hoe het is om dat te gaan bereiken. Vol energie en motivatie ga ik naar huis en prompt die avond word ik gebeld. Door een bedrijf die personal trainers aan klanten kopppelt. Ze willen me in gaan zetten als personal trainer. Mijn letterlijke reactie: hoe? Hoe? Hoe? Ik ben nog niet eens klaar met de opleiding. Mijn visualisatie en doelstelling hebben me nu opgeleverd dat ik als personal trainer aan de slag kan. Inmiddels (drie maanden verder) al meerdere klanten. Het is in gang gezet. Maar hoe kan dit toch? Ik zal het uitleggen.

Het heeft alles te maken met The Law of attaction oftewel de wet van de aantrekkings-kracht. Het is een natuurwet die voor iedereen geldt. Net als de wet van de zwaartekracht. Een wet die zegt dat je gedachten magnetisch zijn. Positieve gedachten trekken positieve dingen aan. Negatieve gedachten trekken negatieve dingen aan.
Dat kan dus in de positieve zin. Ik wilde heel graag personal trainer worden en BAM ik krijg uit het niets een telefoontje. Na ja uit het niets. Al voordat ik met de opleiding begon, had ik de wens om personal trainer te worden. Doordat ik dit bleef herhalen in gedachten, kwam de mogelijkheid om de opleiding te gaan doen. Mijn doel werd steeds helderder en de volgende kans kwam op mijn pad.
Het werkt ook andersom dus in negatieve zin. Je kent misschien ook wel mensen die altijd pech hebben (Donald Duck bijvoorbeeld). Die zit in een negatieve flow en trekt negatieve dingen aan. Misschien heb jezelf wel eens zo’n dag dat er van alles mis gaat. Dat begint met ’s ochtends je teen stoten, naar je ontbijt knoeien op je schone kleren, naar je auto die niet wil starten en ga zo maar door. Door de negativiteit trek je meer negativiteit aan. Je kan zelf letterlijk ziek maken door negatief te denken.

Vele, maar dan ook echt vele bekende succesvolle mensen kennen deze wet en gebruiken deze. Voorbeelden: Plato, Socrates, Newton, Shakespeare, Beethoven, Edison, Licoln, Einstein. Briljante mensen uit het verleden die de wet kenden en gebruikten. Maar ook hedendaagse beroemdheden geloven er in: Oprah Winfrey, Jim Carrey, Arnold Schwarzenegger. En wat dacht je van de succesvolle zakenlui? Zij kennen deze wet en passen die toe met heel veel succes. Dit zijn de mensen die miljoenen, miljarden verdienen. Ook al raken ze al hun geld kwijt. Ze denken zichzelf gewoon weer rijk. Lees het boek Think and grow rich van Napoleon Hill. Andrew Carnegie is het voorbeeld van een man die deze wet heeft toegepast en heel rijk is geworden.
Nu is de wet er niet alleen om rijk en succesvol te worden. Maar je kan de wet ook gebruiken om gelukkig te worden, de liefde van je leven te vinden, om jezelf beter te maken, om je droomhuis te vinden. Je kan alles manifesteren wat je maar wil.

Ik had nog nooit van deze wet gehoord totdat ik het boek van Michael Pylarczyk “Master your mindset” ging lezen en zijn Podcasts ging luisteren. Ik heb wel altijd gelooft dat alles wel goed komt. Ook toen ik in mijn mindere periodes zat. Er was altijd wel het vertrouwen dat er weer andere dingen op mijn pad komt. En dat gebeurde ook.

Door het boek en de Podcast werd een zaadje geplant. Ik wilde hier meer over weten en besloot het luisterboek “Think and grow rich” te luisteren. Daar heeft Napoleon Hill het over het geheim. Het geheim van de grote succesvolle mensen zoals Andrew Carnegie, Henry Ford, Thomas Edison. Allemaal mannen die weinig tot geen educatie hebben genoten, maar heel rijk zijn geworden door ergens in te geloven.

Gedachten zijn dingen

Jouw gedachten creeeren jouw werkelijkheid. Je creeert je eigen geluk, blijheid, kracht, stress, angst en soms zelfs ziekte. Het vervelende is dat van de gedachten die je hebt, je er maar van zo weinig bewust bent. Maar van ongeveer 5% van je gedachten zijn we ons bewust. De rest gaat allemaal op de automatische piloot. Elke dag doe je weer hetzelfde omdat je dat onbewust doet. Je kent het vast wel dat je naar je werk rijdt (nog voor Corona) en dat je hele stukken van de route niet meer weet. Dat je denkt: ‘Oh ben ik hier al.’ Of dat als je een bepaalde route vaak rijdt en je moet een andere afslag hebben. Automatisch rijd je door.

Het werkt ook andersom! Je kan met je gedachten dus ook een nieuw leven creeeren. Dat is de kracht van visualisatie en autosuggestie. Je bedenkt je dat wat je wilt hebben en herhaalt dit zo vaak dat je hersenen niet meer weten of dit echt is of niet. Je gaat er naar leven en voor je het weet is het ook zo. En natuurlijk wordt er niet met een toverstokje gezwaaid en POEF het is er. Je moet wel actie ondernemen. Doorbreek je gewoontes, doorbreek je gedachten! Door de visualisatie en de kracht die je in jezelf ontwaakt hebt, zal je gaan leven naar het geen je wil bereiken.

In de praktijk

Ik hoor je denken: wat moet ik hiermee? Je moet er niks mee. Maar het is interessant om mee bezig te zijn. Het mooie is dat je echt positiever in het leven gaat staan. Je bent je bewuster van je gedachten.
Maar als je er wat mee wilt doen, dit zijn de stappen die je kunt zetten:

Vraag om dat wat je wilt hebben. Dat kan dus echt van alles zijn. Als je maar genoeg verlangt naar dat wat je wil. Hoe groter het verlangen hoe groter de kans is dat je het voor elkaar krijgt. Schrijf het op! Of maak een vision board.
Let op, je moet niet vragen wat je niet wilt. Dus ik wil niet meer roken. Nee, buig het om in wat je wel wil. Je wil gezonder leven, meer energie, een betere huid enzovoorts.

Geloof (en dit is het moeilijkste) in dat je het voor elkaar krijgt. Je moet jezelf zien met dat wat je wilt hebben. Je hoeft niet te weten hoe je het voor elkaar krijgt. Geloof er in en kom dan in actie!

Ontvang door het te voelen. Voel hoe het is om datgene dat je wil te hebben. Door die positieve vibraties zend je positieve energie uit. Je gevoel moet oprecht zijn. Doe dit door dankbaar te zijn voor dat wat je al hebt. Door je positieve gedachten en je positieve gevoelens zend je positieve energie uit. Je staat open voor de kansen die op je pad komen.

Mijn ervaring

Dingen gebeuren met een reden. Daar geloof ik heilig in. Ik heb het niet altijd makkelijk gehad. Maar dat kwam voor het grootste deel door mijn eigen gedachten en gevoelens. Daar ben ik de afglopen jaren enorm in gegroeid. Ik maak elke dag de keuze om het beste uit mijn leven te halen. Om mijn tijd goed te gebruiken! Want geld en materialen zijn er genoeg in het leven, maar tijd is kostbaar. We hebben allemaal dezelfde 24 uur in de dag en het is jouw keuze hoe er mee om te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *