The magic: begin bij jezelf

In mijn blog over the Law of attraction heb je kunnen lezen over dat je met je gedachten dingen en gebeurtenissen kan manifesteren in je leven. Je bent een magneet en je zendt energie uit. Daarmee trek je aan waar je aan denkt en over praat. Dus als je over armoede praat en er aan denkt, dan trek je dat aan. Of als je aan ziekte denkt en je daar zorgen over maakt dan trek je dat aan. Maar als je praat over succes, dan trek je succes aan. Denk je aan rijkdom, dan trek je rijkdom aan. Nou werkt het niet zo dat je nu aan een grote zak met geld kan denken en dat die ineens voor je staat, helaas. Je moet er ook wel echt in geloven, dankbaar zijn voor dat wat je al hebt en het kunnen ontvangen.

28 dagen dankbaarheid

Het boek begint met de vraag: geloof jij in magie?

‘Zij die niet in magie geloven, zullen haar nooit vinden,’ Roald Dahl

En de antwoord op die vraag: ja, ik geloof daar in. Niet de magie die we kennen uit de Harry Potter films, maar wel magie in dingen die gebeuren. Ik ga vol goede moed op zoek naar magie.

Om de wet van de aantrekkingskracht te laten werken, moet je dankbaar zijn. Dankbaar voor wat je al hebt, wat je ooit hebt gehad en wat je gaat ontvangen. En dat is wat je gaat doen met het boek The magic. Je gaat de dankbaarheid in je leven brengen met allemaal opdrachten. Opdrachten zoals: tel je zegeningen elke dag. Schrijf 10 dingen op waar je dankbaar voor bent. Lees dat terug en zeg ‘Dank je, dank je, dank je.’ Deze opdracht doe je elke dag. Ik pikte er ook elke dag een uit en poste die op Social Media. En wat je elke avond, net voor het slapen, ook moet doen is een steen (dankbaarheidssteen) in je hand nemen en hetgene wat het mooiste is van die dag bedanken. Heel fijn om op die manier de dag af te sluiten. Uit onderzoeken schijnt het zelfs zo te zijn dat mensen beter gaan slapen door met dankbaarheid te slapen. Kleine moeite, groot effect!

Dankbaar voor de zon tijdens de ochtendwandeling


Verder zijn het opdrachten als:

 • het waarderen van het geld dat je allemaal al gekregen hebt
 • dankbaar zijn voor de mensen in je nabije omgeving
 • dankbaar zijn voor het eten en drinken dat je tot je neemt
 • dankbaar zijn voor de lucht die je inademt
 • dankbaar zijn voor je gezondheid

En ga zo maar door. De opdracht die ik zelf wel heel goed en verhelderend vind is de opdracht dat je dankbaar bent voor al het geld (spullen enzo) die je al hebt gekregen. Mijn ouders hebben me zo veel gegeven aan eten, drinken, kleding, abonnementen voor sporten, een paard en ga zo maar door. En daar dankbaar voor zijn is echt belangrijk.
Ook de opdracht waar je je dankbaarheid uit aan mensen dicht bij je, vond ik een fijne opdracht. Je gaat dan even inzoomen op de goede kanten van een relatie met mensen om je heen. Dat vergeet je nog wel eens en soms wordt de relatie ook vanzelfsprekend.

Wat heeft het me opgeleverd?

Dankbaar zijn is iets wat altijd al wel in me gezeten heeft. En luisteren naar mijn gevoel ook. Door de opdrachten van dit boek ben ik me er nog bewuster van. Ik ben tegelijk ook echt de Wet van de Aantrekkingskracht te gebruiken.

De resultaten op een rij:

 • elke dag opstaan met zo veel energie omdat ik weer zin heb in een nieuwe dag
 • meer dankbaarheid en positiviteit in mijn leven
 • contact met iemand via Facebook die ook heel erg voor open staat voor de Wet van de Aantrekkingskracht
 • het winnen van een goodiebag met een massage bon
 • meer klanten voor mijn personal trainingen
 • meer klanten voor mijn outdoor trainingen

Ik ben nog bezig met de rest van de manifestaties door middel van autosuggestie, visualisatie en mijn vision board. Dus er gaat nog veel meer komen. Ik heb er alle vertrouwen in.

Probeer het boek

Ik raad het boek zeker wel aan. Vooral als je nog niet zo bekend bent met dankbaarheid in je leven, dan gaat dit heel veel opleveren. Ik denk dat ik het boek later nog een keer ga doen. Het enige waar ik me op het laatst niet meer aan kon houden waren de 10 zegeningen opschrijven. Ik merkte dat het toch elke keer een beetje dezelfde dingen waren die ik op schreef. Dus de laatste dagen schreef ik 3 zegeningen op. 3 is een magisch getal dus dat is ook prima.
En ook de magische cheque heb ik aangepast. Ik heb een screenshot van mijn bankrekening gemaakt en het bedrag dat ik wil ontvangen er opgezet. Lang leve de moderne technologie!!

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben. En dat jullie er ook mee aan de slag gaan. Echt waar het zal je leven veranderen!

Liefs Marleen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *